Pers en communicatie

Voor vragen over WoningNet of de huurwoningmarkt.

Pers en communicatie

Veel gestelde vragen

Wat wil je weten?

Heeft WoningNet cijfers voor mij over de (sociale huur) woningmarkt in mijn regio?

WoningNet heeft inderdaad veel cijfers over de sociale huurwoningmarkt. Alleen die cijfers van de regio's waar we klanten hebben. Nu zijn die cijfers niet van 'ons', maar van onze klanten. Die mogen we niet zo maar weggeven. We overleggen je vraag dus altijd even met onze klanten. Als ze akkoord zijn kunnen we onze databases in. Dit kost tijd. Binnen twee a drie dagen hebben we meestal alle data die gevraagd word. Heb je een vraag over cijfers? Lees dan ook het nieuwsbericht onder aan deze pagina.

Is Het Vierde Huis een onderdeel van WoningNet?

Nee, Het Vierde Huis is een zelfstandige stichting. Wel zitten we in hetzelfde pand en werken we veel samen. De dienstverlening van Het Vierde Huis is als apart onderdeel ooit onstaan vanuit WoningNet.

Wat voor een bedrijf is WoningNet?

WoningNet is een bedrijf dat ooit is opgericht door de Gemeente Utrecht om de woonruimteverdeling in de regio Utrecht te organiseren na de Tweede Wereldoorlog. De regio Amsterdam is daarbij aangesloten later. Inmiddels zijn er nog veel meer regio's in Nederland bij WoningNet aangesloten. Een regio bestaat uit meerdere Woningcorporaties die de woonruimteverdeling organiseren in die regio. Nu maken we vooral ICT applicaties die de corporaties helpen om een juiste match tussen vraag en aanbod van woningen te kunnen maken. Een soort Funda, maar dan voor de sociale woninghuur.

Hebben jullie ook een Klant Contact Centrum?

Ja, woningzoekenden van onze klanten kunnen ons bellen met al hun vragen over hun inschrijving. Zie deze pagina voor de juiste nummers in jouw regio onze Contactpagina. Deze dienst bieden we aan aan de woningcorporaties. Vanaf het moment dat een woningzoekende de woning huurt kan hij of zij met zijn vragen bij de woningcorporatie terecht.

Is StudentenWoningWeb ook een onderdeel van WoningNet?

De site StudentenWoningWeb is gemaakt door WoningNet in opdracht van enkele van onze klanten.

De woningmarkt is voortdurend in beweging. Door nieuwe woonwensen, nieuwe regels of nieuwe technieken. Daarom werkt WoningNet steeds aan nieuwe oplossingen. Want vraag en aanbod samenbrengen kan altijd sneller, slimmer en slagvaardiger.

WoningNet helpt woningzoekenden bij het vinden van een nieuwe woning, samen met corporaties en gemeenten en bedrijven. WoningNet is een veelgevraagde expert en helpt de woningmarkt transparanter te maken. Dit doen we door woningzoekenden de mogelijkheid te bieden bewuste en realistische keuzes te maken, ook in een krappe huurmarkt. En door te helpen bij het uitzetten van nieuw beleid, werk uit handen te nemen van corporaties, onderzoek te doen en advies te geven over ontwikkelingen in de woningmarkt.

Wist u dat?

  • WoningNet.nl de op 3 na bestbezochte huizenwebsite van Nederland is?
  • 50.000 mensen jaarlijks een nieuwe woning vinden met hulp van WoningNet?
  • WoningNet per jaar 200.000 vragen van woningzoekenden beantwoordt?
  • de corporaties die klant zijn bij WoningNet vaak ook aandeelhouder zijn?

Heb je een pers- of mediavraag?